en

Често задавани въпроси

Какво представлява ирисовата диагностика?

Това е метод на диагностика от източната медицина. Ирисологията е наука, за определяне на здравословното състояние на човека чрез интерпретация на определени изменения (знаци) в ириса. На тази малка площ са разположени проекционните зони на всички органи и системи в човешкото тяло. Всяко отклонение от нормалното им състояние оставя специфични патологични изменения върху ириса. Чрез анализа им, може да се определи местонахождението на болестния процес, наследствените предразположения, резултати от провежданото лечение, разграничаване на доброкачествените от злокачествени изменения в органа.

Каква е точността на тази диагностика?

Ирисовата диагностика дава висока информативност—около 70–80%. Тя не е панацея. Извън възможностите и са очните заболявания, психичните, не доуточнява вида на кръвните заболявания, размера на патологичните образувания.

А какви са нейните предимства?

Ирисовата диагностика се отличава с висока информативност, проследява причинно-следствена връзка на болестта, чрез съпоставяне на здравословното състояние на отделните органи и отношението им към здравословния проблем. Отличава се и с безвредност, бързина и цялостност. И не на последно място – не се конфронтира със стандартните методи на диагностика, а ги допълва и дава възможност за точна диагноза и правилно лечение.

Как се извършва диагностиката?

С оригинална медицинска апаратура за ирисова диагностика – иридоскоп.

Какво представлява хомеопатията и какви заболявания се поддават на лечение с нея?

Методът на лечение се основава на принципа на подобието, съществуващо между токсичното действие на дадено вещество и неговите терапевтични възможности. някои субстанции приложени във високи дози, предизвикват патологични симптоми при здравия човек. Използвани обаче в безкрайно малки количества, те лекуват тези състояния. Хомеопатичните лекарства имат много добър ефект, особено при хронични, упорити и трудно поддаващи се на стандартно лечение заболявания като алергичните – дихателни и кожни болести, костно-ставните, стомашно-чревните, неврозите и т.н.

Трябва ли да се спират стандартните медикаменти, при използване на хомеопатични лекарства?

Хомеопатичните лекарства могат да се взимат самостоятелно или в съчетание с всички други медикаменти. Това не намалява тяхното действие. Продължителният им прием не причинява странични ефекти, а напротив – със своето лечебно, профилактично и имуностимулиращо действие са подходящи за всички възрастови групи.

Частен лекарски кабинет

Д-р Сашка Николова
специалист по:
Адрес:
4023 гр. Пловдив
ж.р. Тракия
бл. 94 вх. А ет. 1 (самостоятелен вход)
Телефони:
Служебен: 032/ 996 814
Автобусни линии:
4, 9, 10, 17, 18, 21, 24, 29, 66
Маршрутни линии:
1, 5